0

ممنوع الخروجی

مقدمه

سالانه افراد زیادی به کشور های سراسر جهان سفر می کنند. هر فرد برای اینکه بتواند از کشور خود خارج شود. و به کشور دیگری سفر یا مهاجرت کند می بایست به برخی قوانین خروج از کشور احترام بگذارد. و آن‌ ها را به خوبی رعایت کند. در همه کشور های جهان قوانینی در خصوص ورود و خروج به کشور وضع گردیده اند، یکی از این قوانین منع خروج از کشور یا ممنوع الخروجی می باشد.

 که قانون در این خصوص در کشور ما نیز وجود دارد و در خصوص برخی افراد اعمال می شود. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص ممنوع الخروجی توضیحات مفید و مختصری را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم،  تا انتهای این مطلب با گروه وکلای آزاد مهر همراه بمانید.

ممنوع الخروجی چیست؟

همانطور که از عنوان آن مشخص است. به معنای ممانعت از خروج افراد از مرز کشور می باشد.

طبق قانون در برخی موارد مقامات قضایی صلاح می دانند. که فرد به دلایل مختلف ممنوع الخروج شود. و نتواند از کشور خارج گردد.

هرگاه فردی ممنوع الخروج شود به هیچ عنوان نمی تواند از راه های زمینی، هوایی، آبی و …یک کشور خارج شود و اگر قصد این کار را داشته باشد مانع او خواهند شد. و در مواردی پاسپورت ایشان ضبط می شود..

در چه مواردی فرد ممنوع الخروج می شود؟

خروج از کشور برای همه افراد امکانپذیر است و هیچکس نمی تواند. بدون دلیل مانع خروج آن ها از مرز کشور شود. اما در مواقعی که فرد ممنوع الخروج می شود مسلما شرایطی وجود دارد که خروج او از کشور امکانپذیر نیست.

موارد ممنوع الخروج شدن افراد به شرح زیر می باشند:

1-چنانچه فرد با صادر شدن یک رای از طرف دادگاه و قطعی شدن و صدور اجرائیه ممنوع خروج شود

2-صدور اجرائیه از اداره ثبت اسناد و املاک کشور بابت بدهی مهریه(وکیل مهریه) یا بدهی های مالی دیگر نظیر چک که از اداره ثبت برای وصول اقدام شده باشد.

3-افرادی که دارای بدهی مالیاتی قطعی می باشند. و پرونده ایشان در اداره اجرائیات مالیات است ممکن است بسته به میزان بدهی از خروج ایشان از کشور جلوگیری شوند.

4-به موجب ماده ۱۳۳ قانون آيين دادرسي كيفري با توجه به اهميت و دلايل جرم، دادگاه مي‌تواند. قرار عدم خروج متهم از كشور را صادر كند. مدت اعتبار اين قرار ۶ ماه يكبار است. اما اگر دادگاه لازم بداند مي‌تواند هر ۶ ماه يكبار آن را تمديد كند. اين قرار پس از ابلاغ ظرف ۲۰ روز در دادگاه تجديدنظر استان قابل اعتراض است

5-چنانچه شخصی برای دریافت ویزا و گذرنامه نیاز به کسب اجازه و رضایت از پدر و یا همسر خود داشته باشد.

6-هر فردی که سفرش به خارج از کشور با مصالح جمهوری اسلامی مغایرت داشته باشد. و در این مورد برای او یک ابلاغیه ارسال گردیده باشد،

وکیل شهرک غرب و انواع خدمات حقوقی در این منطقه

7-اگر فردی در خارج از کشور مرتکب تکدی گری، سرقت، مزاحمت و کاهبرداری شده باشد و سابقه انجام آن ها را داشته باشد

نکته: مدت زمانی که افراد ممنوع الخروج می شوند شش ماه می باشد، اما در برخی موارد ممکن است مقامات قضایی مصلحت را در این بدانند که ممنوع الخروجی فرد را تمدید نمایند. چنانچه مقام قضایی صلاح بداند فرد را رفع کند او می تواند به راحتی از کشور خارج شود. برای مثال اگر فردی به خاطر عدم پرداخت مهریه از کشور ممنوع الخروج شود با پرداخت مهریه می تواند از کشور خارج شود.

نکته: در خصوص ممنوع الخروجی بابت مهریه این مدت 6 ماهه منتفی بوده. به دیگر سخن تا زمانی که زوجه ممنوع الخروجی را مرتفع نکرده است امکان خروج زوج از کشور وجود ندارد. همچنین در خصوص عدم اجازه خروج از کشور همسر توسط شوهر که ان هم مقید به 6 ماه نیست.

چگونه متوجه بشیم ممنوع الخروج هستیم؟

1-مراجعه به سایت استعلام ممنوع الخروجی اجرائیات اداره ثبت اسناد و املاک شکور.

نکته بسیار مهم : این سامانه استعلام اداره ثبت صرفا ممنوع خروجی این اداره را نشان میدهد. و نه دادگاه ها و دادسرا ها را و ممکن است فردی از اداره ثبت ممنوع خروج نباشد. ولی از دادسرا و دادگاه دستوربه جلوگیری از خروج ایشان داده شده باشد.

2-مراجعه به اداره گذرنامه و یا پلیس +10 و اطلاع از ممنوع خروجی توسط دادگاه و یا دادسرا ها .

سوالات کاربردی

1-اگر فردی ممنوع الخروج شود امکان خروج از کشور را ندارد؟

در این صورت فرد از هیچ طریقی قادر به خروج از کشور نخواهد بود.

2-اگر افراد با صدور رای دادگاه به عنوان بدهکار شناخته شوند ممنوع الخروج می شوند؟

بله چنانچه فردی با صادر شدن رای قطعی دادگاه به عنوان شخص بدهکار تلقی گردد با درخواست محکوم له از خروج او هر کشور ممانعت می شود.

3-فردی که در خارج از کشور سابقه کلاهبرداری دارد می تواند از کشور خارج شود؟

خیر چنانچه فردی در خارج از کشور اقدام به کلاهبرداری نموده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.